Το εστιατόριο

ΟΜΙΚΡΟΝ

restaurant_0Ελάτε να ζήσετε μία αξέχαστη εμπειρία κοντά μας

Το εστιατόριο ΄Ομικρον στην Νέα Ερυθραία αποτελεί ένα γαστρονομικό προορισμό με την υπογραφή των δημιουργών και ιδιοκτητών του Ομίλου Καστελόριζο.
Σε εντυπωσιακό χώρο, το ΄Ομικρον σας προκαλεί να το ανακαλύψετε τόσο λόγο της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, όσο και για τις άρτια συνδυασμένες και ελαφριές γεύσεις.

Ο χώρος είναι διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα και έναν ιδιαίτερα μεγάλο κήπο. Η διακόσμηση αποτελεί ένα συνδυασμό μοντέρνας πολυτέλειας και κομψής απλότητας.

Τα γήινα, θερμά χρώματα κυριαρχούν, ενώ οι πολυάριθμοι χρυσοί κύκλοι τοποθετημένοι σε πολλές εκδοχές στο χώρο, σκορπούν λεπτές λάμψεις και θυμίζουν το όνομα του εστιατορίου. Με ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε ξενοδοχείο ευρωπαϊκής μητρόπολης και έχοντας ένα ανεπαίσθητο άγγιγμα ασιατικού πολιτισμού, ισορροπεί μεταξύ λεπτών αντιθέσεων, δίνοντας ως αποτέλεσμα έναν αληθινά elegant χώρο.

Στο Όμικρον θα ζήσετε την εμπειρία της αληθινής κουζίνας, απολαμβάνοντας την γευστική μας πανδαισία τόσο το καλοκαίρι στον ωραιότερο κήπο – όαση των Βορείων Προαστίων, όσο και τον χειμώνα στον πολύ ζεστό και φιλόξενο εσωτερικό μας χώρο με δύο επιβλητικά τζάκια που δημιουργούν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που θα συνοδεύει το δείπνο ή το γεύμα σας.

Το εστιατόριο Όμικρον συνεργάζεται με την καταξιωμένη και βραβευμένη Σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη, η οποία μαζί με την ομάδα της, τον Νίκο Κουτρουμπάνο και τον Αντώνη Σιμογιάννη μαγειρεύει μια νόστιμη ουσιαστική και ενδιαφέρουσα ελληνική κουζίνα με πολλές νεωτεριστικές πινελιές .

Προσεκτικά διαλεγμένες άριστες πρώτες ύλες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, όπως γνωρίζει χρόνια να επιλέγει ο Όμιλος Καστελόριζο. Όλη η κουζίνα του Όμικρον μοσχοβολάει από βουνίσια άγρια χόρτα , μυρωδικά της εποχής, τυροκομικά από τη Μήλο και τη Νάξο, φάβα από τη Σχοινούσα και τραχανά από τα Γιάννενα. Ορεκτικά και σαλάτες που μοσχομυρίζουν Ελλάδα, Τραχανότουρτα Γιαννιώτικη με ένα αυγό μάτι, Φάβα Σχοινούσας με μελωμένο χιώτικο χταπόδι και πετιμέζι, Τραγανή αλμυρή βάφλα από χαρουπάλευρο με άγρια ρόκα, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί Μήλου.

Στα must πιάτα μας, που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος, είναι το ρόλο αρνιού με χωριάτικο λουκάνικο, φιλέ αμύγδαλου και φρέσκα μυρωδικά, μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του Θρακιώτικου τζιγεροσαρμά, αλλά και τον κόκορα κρασάτο με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και σπιτικά ραβιόλια γεμιστά με ανθότυρο και δυόσμο.

Τα πιάτα της κλασικής Ελληνικής, παραδοσιακής κουζίνας, τώρα στο Όμικρον παρουσιάζονται αλλιώς, όπως το περίφημο Κερκυραικο Μπουρδέτο που σερβίρεται με μια φίνα σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με γλυκάνισο και πατατούλες παριζιεν και το χοιρινό κότσι με άγριο σταμναγκάθι, λεμονάτη σάλτσα και μια υποψία κόλιανδρου.

Το μενού συμπληρώνουν  τέσσερις ελκυστικές προτάσεις γλυκών, φτιαγμένα έτσι ώστε να συνταιριάζουν την παράδοση με τον ευρωπαϊκό αέρα, όπως Εκμέκ, το γνήσιο πολιτικό με σιρόπιασμενο τσουρέκι, κρέμα και γλυκό βύσσινο, Μπακλαβά με σαράντα φύλλα, αμύγδαλα, κανέλλα, μαστίχα και ζεστό σιρόπι τριαντάφυλλου , τραγανές μπάρες σοκολάτας με μέλι και τάρτα σοκολάτας τσαντούγια αρωματισμένη με grand mariner.

Σε συνδυασμό με το άριστο σέρβις και το προσεγμένο περιβάλλον στο Όμικρον θα απολαύσετε μια ολοκληρωμένη γαστριμαργική εμπειρία προσιτής πολυτέλειας.